Wat voor velen een prachtige periode is, is voor Bart Kaëll een periode waar hij nare herinneringen aan heeft. De kerstperiode brengt altijd veel naar boven hem. “Ik associeer kerst altijd met stress”

Samen met zijn man Luc Appermont zijn de kerstdagen altijd een periode dus van wikken en wegen en genieten ze niet allebei evenveel van de gezelligheid. “Bij ons is het heel simpel. Ik wel en hij niet.”, vertelt Luc aan ‘Primo’. Bart moet dan altijd terugdenken aan zijn kindertijd. “Mijn moeder plaatste vroeger altijd echte kaarsjes in de kerstboom. En ze stak die werkelijk ook aan. Die brandden écht!”, vult Bart aan. Iets wat we ons nu niet meer kunnen voorstellen natuurlijk. Voor Bart was het dan ook geen fijne periode. “Ik was altijd zeer bang dat die boom in brand zou vliegen. Ik had geen seconde rust. Ik zat heel de tijd die boom in de gaten te houden.” En ook al zijn we al vele jaren later. Nog steeds vindt hij geen rust en ziet overal het negatieve in.

“Ik hou wél van de geur van een kerstboom, maar die naalden vallen eruit en heel je parket is dan om zeep.”, gaat Bart Kaëll verder. Maar Luc Appermont houdt zijn been stijf. “Ik doe dat zeer graag. Er komt dus altijd een boom in huis. Sowieso.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.