Binnenkort zijn het weer verkiezingen en trekken we allemaal naar de stembus om ons stem uit te brengen. Dat wil zeggen dat er waarschijnlijk enkele nieuwe ministers bijkomen en ministers waar we vertrouwen in hebben, zullen blijven.

Maar er is ook nog veel te doen geweest rond de uittredingsvergoedingen. Ook die zijn door de huidige regering niet aangepakt geweest ook al hadden ze die belofte wel gemaakt.

Hannelore Simoens uit haar kritiek hierover op Instagram. “Uittredingsvergoedingen: ondanks alle beloftes alweer niet aangepakt deze regeerperiode. Daardoor kunnen parlementsleden die stoppen tot 507 000 euro krijgen (ok, vaak maar de helft, maar dan nog). En ja, dat is ook als ze zelf beslissen te stoppen. Of als ze op 9 juni gewoonweg niet genoeg stemmen halen”, schrijft ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.