Voor zijn nieuwe programma neemt Mathias Coppens enkele bekende Vlamingen mee op sleeptouw. Ver weg van alle glamour leert hij hen kennis maken met een heel ander leven. “Als je twee uur bezig bent in de stal, in de mest, zorgt dat ervoor dat alle maskers wegvallen. Dat je plots intens en dicht bij elkaar komt.”

Mathias Coppens stuurt in ‘Boer Coppens’ namelijk een boer met zijn gezin op citytrip en neemt hun boerderij over. “Ik ben al jaren gefascineerd door het boerenleven. Ik ben geen kenner, maar wel een heel grote amateur. Dus ik vind het wel spannend om dat te doen.”, vertelt hij aan ‘Het Nieuwsblad. En het programma had voor hem gerust nog zwaarder mogen worden. “Bij de eerste brainstorms dacht ik: We sturen ze een week of tien dagen op reis . Maar geen enkele boer wou lang op vakantie. Die willen dicht bij hun erf blijven. Dus dan gingen we voor een citytrip van een dag of drie.”, gaat hij verder. Samen met onder andere Dieter Coppens, Ruth Beeckmans, Christoff en Joris Hessels dompelen ze zich dus binnenkort onder in de boerenstiel. Al was het soms echt wel heel spannend!

“Toen Dieter kwam, was er een schaap aan het bevallen, maar dat ging mis. Op dat moment was er evenwel geen tijd om iemand te bellen. Dus we moesten het zelf oplossen. Dat was heel spannend.”, laat Mathias Coppens nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.