Met Sven De Ridder Company produceert Sven al enkele jaren verschillende eigen theatershows. Daarvoor was hij verbonden aan het ‘Echt Antwaarps Theater’ van zijn ouders. Zijn vertrek daar ging niet zonder slag of stoot.

Sven De Ridder speelde jarenlang samen met zijn vader Ruud De Ridder maar droomde al lang van iets nieuws. Meer dan 30 jaar speelde hij er verschillende theaterstukken al werd het tijd voor hem om een nieuwe weg in te slaan. “In 2018 richtte ik mijn eigen theatergezelschap op. Mijn vader wou mijn vertrek stilhouden.”, vertelt Sven in ‘Nina’. Sven achter schrik dat zijn fans zouden denken dat hij voorgoed stopte met theater en lag er nachten wakker van. Zijn vader had hem immers het advies gegeven om er niets van te zeggen naar de buitenwereld toe.

Uiteindelijk besliste hij toch tegen het advies van zijn vader in te gaan. “Tijdens de laatste voorstellingen vertelde ik de waarheid aan het publiek. Mijn vader is daar nog boos om.”, laat Sven De Ridder nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.