Onze bekende Vlamingen moeten dikwijls over een olifantenhuid beschikken, al kruipen sommige commentaren toch echt wel onder hun vel. De laatste jaren zijn verschillende van onze bekende koppen het mikpunt geworden van bodyshaming. Ook Jani Kazaltzis die op instagram hard uithaalde op enkele negatieve reacties.

Kazaltzis heeft jaren zijn ongezouten mening in zijn programma ‘Zo Man Zo Vrouw’ op Play 4 maar wijst heel duidelijk op het verschil tussen commentaar geven op kledij of op iemands lichaam. “Ik voel mij heel gelukkig in deze fase van mijn leven, ook al is dat met een paar kilo’s meer. En ja, net als iedereen heb ik soms eens een vermoeid, opgeblazen gezicht. Bodyshaming is altijd fout, ook als je net bekend geworden bent door mensen commentaar te geven over hoe ze eruitzien.” Dat schreef hij op Instagram na enkele negatieve reacties op zijn uiterlijk.

Lichaamsbeeldcoach Kelly Sacré is dagelijks bezig met slachtoffers van bodyshaming. Ze heeft ook een duidelijk beeld van de bodyshamers zelf. “Wie zulke dingen schrijft, zit meestal zelf niet goed in z’n vel. Ze zijn onzeker, jaloers, depressief of op dieet, waardoor ze gefrustreerd raken. Ook zou het een perverse manier kunnen zijn om de aandacht te trekken van hun idool.” Dat laat ze weten aan ‘Dag Allemaal’.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.