De Vlaming heeft een baksteen in de maag, luidt het gezegde. Wel, het lijkt er alsmaar meer op dat Vlaamse politici dan weer trajectcontroles in hun maag hebben. Er gaan er immers nog veel méér komen!

“Nog veel meer trajectcontroles op komst”, dat was de conclusie van Het Laatste Nieuws na een rondvraag bij lokale kopstukken. Vooral de burgemeesters van centrumsteden lijken voor het idee gewonnen. Maar waarom zijn ze zo’n fan van die trajectcontroles?

“Dit heeft niets meer met verkeersveiligheid te maken”, fulmineert Tom Van Grieken op zijn sociale media. De politici hebben er immers een andere reden voor, volgens de partijvoorzitter van Vlaams Belang…

“Dit dient enkel om de gemeentekassen te spekken”, benadrukt Tom Van Grieken op zijn Instagram Stories. “Het Vlaams Belang is de enige partij die zich altijd verzet heeft tegen de ondoordachte wildgroei aan trajectcontroles. Denk hier aan op 13 oktober”, klinkt het bij de extreemrechtse politicus op zijn sociale media.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.