Petra De Sutter blijkt tijdens ‘Het conclaaf’ op VTM een spelletje gespeeld te hebben met Bart De Wever. Al ging daar heel wat manipulatie aan vooraf. Wat was er aan de hand?

De toppolitici van ons land verbleven een weekend samen voor de opnames van ‘Het conclaaf’ maar wat leerde Petra De Sutter over de partijvoorzitter van N-VA gedurende die tijd?

“Dat hij geweldig kan schaken!” onthult Petra De Sutter in Humo. “Op de laatste avond zei de crew dat De Wever graag een matchke tegen mij wilde spelen.” Maar klopte dat wel?

“Ik ging naar beneden en vroeg: ‘Jij wilt nog schaken?’ Hij keek verbaasd. ‘Ik had gehoord dat jíj wilde schaken!’”, voegt Petra De Sutter er lachend aan toe in Humo. Al snel kwam de aap uit de mouw…

“De makers hadden ons goed liggen”, geeft Petra De Sutter toe dat ze beiden gemanipuleerd waren geweest. “Het was interessant om zijn strategie te doorgronden. In de debatten waren we het zelden eens, maar er is wel een persoonlijke waardering tussen ons gegroeid.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.