Waar de meeste mensen gewoon thuis zijn tijdens de kerstperiode, zijn het dikwijls drukke dagen voor artiesten. “Bart treedt niet op kerstavonden op.” Voor Luc was dat ooit anders.

Luc Appermont heeft vroeger ook dikwijls in Nederland gewerkt en daar is er immers een heel andere gewoonte tijdens de feestdagen. “Nederlandse artiesten wilden niet werken op kerstavond. Wij Vlamingen hadden daar minder moeite mee.”, vertelt Luc aan ‘Primo’. “In de chique Amsterdamse hotels werden grote shows voor de gasten georganiseerd en ik was bijna altijd de presentator van dienst.”, gaat hij verder. “Dan waren wij drie dagen met een busje op tournee in Nederland. Kerstdag en tweede kerstdag namen we er ook bij.” Hij heeft zijn familie dan ook veel moeten missen die periode. Al namen ze hem dan nooit kwalijk.

“Niet echt, want ze wisten dat ik dat graag deed. Ik deed het echt uit liefde voor het vak. Dus ik heb heel veel feestdagen doorgebracht in hotels.”, laat Luc Appermont nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.