Mathias Coppens is altijd al in de ban geweest van het boerenleven. Naast zijn werk voor VTM probeert hij dan ook meer en meer tijd te steken in zijn grote passie. “Ik ben al jaren gefascineerd door het boerenleven. Ik ben geen kenner, maar wel een heel grote amateur. Dus ik vind het wel spannend om dat te doen.”

Zo gezegd zo gedaan blijkbaar. Want zijn passie begint toch steeds grotere vormen aan te nemen. “Ik heb een tractor, ik heb een aspergeveld, koeien en paarden. In mijn hoofd kan ik in het weekend hobbyboer spelen.”, vertelt hij aan ‘Het Nieuwsblad’. En als hobbyboer moest hij natuurlijk ook aangepast vervoer hebben. “Toen ik meer dan tien jaar geleden een grote grasmachine zocht, zag ik tweedehands een David Brown-tractor aangeboden staan, uit mijn geboortejaar, 1978. Toen ik ging kijken, was ik meteen verliefd. Anderhalf jaar geleden heb ik een nieuwe versie gekocht. Veiliger om de kleine in mee te nemen.”, gaat Mathias verder.

Mathias Coppens betrekt ook graag zijn kinderen in de boerenstiel en zo leren ze ook wat hard werken is. “Mijn dochter verzorgt zelf haar paard. Mijn zoon moest ook de stal van zijn pony uitkuisen, maar vond dat verschrikkelijk. Hij heeft zelf iemand gezocht die goed voor zijn pony kon zorgen, en heeft het dier aan een vriend verkocht. Maar hij rijdt wel graag mee op de tractor.”, klinkt het nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.