Mathias Coppens is al jaren een van de vaste gezichten bij VTM en runt daarnaast ook nog zijn eigen productiehuis. Hij heeft dus zeker de handen vol maar begint ook meer tijd in zijn nieuwe passie te steken.

Met het nieuwe programma ‘Boer Coppens’ stuurt hij boeren op citytrip en neemt telkens met een bekende Vlaming het bedrijf over. De interesse van Mathias in de boerenstijl moeten we blijkbaar niet al te ver gaan zoeken. “Ik heb een tractor, ik heb een aspergeveld, koeien en paarden. In mijn hoofd kan ik in het weekend hobbyboer spelen. Maar als ik een vraag heb, moet ik die stellen aan de buren die echte boeren zijn.”, vertelt hij aan ‘Het Nieuwsblad’. Op deze moment is het dus nog meer een mentale uitlaatklep. “Alle zogezegd belangrijke dingen waar je mee bezig bent in het leven of op kantoor, vallen weg als je voor die dieren zorgt. Het komt terug tot de kern: ervoor zorgen dat ze een gelukkig leven hebben. Dat maakt mijn hoofd leeg.”, gaat Mathias verder.

Het lijkt wel dat Mathias Coppens zijn favoriete uitlaatklep heeft gevonden. En als ondernemer denkt hij natuurlijk al verder. “Mocht ik ooit stoppen met televisie, dan zou ik trouwens meer beesten houden en misschien wel een korte keten creëren. Dat je echt weet wat je eet.”, besluit hij nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.