Een nieuw oeuvreboek over Boudewijn de Groot ligt sinds kort in de winkel. Het is een naslagwerk waarin de zanger toelichting geeft bij elk nummer dat hij ooit heeft gezongen of waaraan hij heeft meegewerkt. 

En hij gaat best ver in zijn commentaar. “Té ver?” wil Gazet van Antwerpen van hem weten. Boudewijn vindt van niet. Hij wil laten weten hoe hij nu tegenover de nummers staat, veel meer dus dan wat droge feiten en anekdotes van toen. 

“Je moet zo’n boek zo eerlijk mogelijk presenteren.”

De artiest ziet en hoort nu zaken die hij in het verleden niet opmerkte. Zonder de schuld bij anderen te leggen, merkt hij toch op dat ze hem destijds toch beter op sommige fouten of verkeerde keuzes hadden mogen wijzen. 

“Ik was ten tijde van die eerste platen nog heel onervaren en durfde niet altijd mijn mening te uiten”, verklapt Boudewijn de Groot in Gazet van Antwerpen. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.