Jan Jambon, alias Sterke Jan, heeft zijn stevige ruggengraat mede te danken aan zijn gezinsleven. In Dag Allemaal volgt dan ook een gepaste lofrede aan zijn vrouw An.

“Zonder An achter mij zou het niet lukken. Het is zalig om thuis te komen bij een vrouw die een glimlach tot over haar oren heeft”, glundert de minister-president trots.

Toch was An in het begin enigszins verrast wanneer Jan om zes uur ’s ochtends vertrok om pas rond elf uur ’s avonds weer thuis te komen.

“Ze komt niet uit de politiek en kende daar weinig van”, legt hij uit. “Van zakkenvullen en nietsdoen is echt geen sprake, zag je haar denken”, glimlacht Jambon.

Hoewel ze twee jaar geleden trouwden, kwam van hun huwelijksreis voorlopig niets in huis. “Helaas. We zijn al wel op reis geweest, maar een honeymoontrip hadden we nog niet. Er zijn vage plannen, maar ze moeten allicht wachten”, klinkt Jan Jambon licht ontgoocheld in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.