Jan Jambon heeft er alweer een bewogen politiek jaar opzitten. Toch heeft hij meer dan ooit zin in een tweede ambtstermijn. Omdat het nodig is, benadrukt de minister-president in Dag Allemaal.

“Wil je écht een verschil kunnen maken, dan heb je een tweede termijn nodig”, legt hij uit. En zo worden de verkiezingen van 2024 superbelangrijk voor Sterke Jan.

Die bijnaam kreeg hij door zijn kloeke beleid als minister van Binnenlandse Zaken en nu ook als minister-president.

Jambon kreeg vrij snel een Vlaams begrotingsakkoord voor mekaar. Hij blaakte dan ook van zelfvertrouwen in zijn septemberverklaring voor het Vlaams parlement.

Dat El Kaouakibi in het parlement even uithaalde over politieke geloofwaardigheid, drukte Jan Jambon snel de kop in. “Wie ervan verdacht wordt met de handen in de kassa te zitten, moet daar niet over beginnen. Da’s grotesk!”, fulmineert de minister-president in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.