In 2024 strekken we weer met zen allen naar de stembus. In Gent zal je er een bekende naam zien verschijnen. Zanger Frederik Sioen stelt zich verkiesbaar bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Gent op de lijst van Voor Gent.

Sioen wordt een kandidaat van de socialisten van Vooruit, maar komt op de lijst van burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) schrijft ‘Het Nieuwsblad’. Politieke statements doet hij nog niet. Maar wil zich wel voor langere termijn verbinden aan de socialisten. “Ik ga me nu een jaar voorbereiden. “Het is de bedoeling dat ik over drie verkiezingen nog altijd bij Vooruit zit.” Zegt de zanger.

Fans van de zanger moeten ook geen schrik hebben dat hij zou stoppen als muzikant. “Ik stop niet als muzikant, maar word een artiest die aan politiek doet, met een creatieve blik.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.