Wie Prins Laurent zegt denkt meteen aan snelle wagens en opmerkelijke uitspraken. Maar de prins heeft ook een andere kant waar weinig over geweten is. Die van liefhebbende vader en echtgenoot. Inmiddels is hij al twintig jaar gehuwd met prinses Claire. Zijn grote liefde. “Ik ben dan ook gelukkig dat ik mijn vrouw ben tegengekomen. Ik ben dikwijls verkeerd, zij is altijd correct.”

Ook voor zijn kinderen wil de prins de beste vader zijn en wil hij vooral dat ze goed terechtkomen in het leven. “Als ze daar niet in slagen, is dat mijn fout”, vertelt hij aan ‘Story’. Zijn dochter Louise heeft alvast het hart op de juiste plaats. De prins vergelijkt haar zelfs met een herdershond. “Ze wil met iedereen praten en mensen samenbrengen. Dat had ze als driejarige al op school. Voordat iedereen ging zitten, vroeg ze aan elk klasgenootje of ze blij waren en wat ze nodig hadden van haar. Ze wil per se dat iedereen gelukkig is.” Zijn twee zonen Aymeric en Nicolas walsen dan weer door hun studies alsof het niets is.

Het interview met ‘Story’ vond plaats net voor de prins zijn zestigste verjaardag en daarvoor heeft de prins grote plannen. “Ik wil met mijn gezin naar Nederland gaan. Naar het dorpje Giethoorn. Er zijn geen wegen en mensen moeten gaan werken met de roeiboot. Ik vind dat ongelooflijk. Ik wil er gaan eten met mijn gezin en een toertje met de roeiboot maken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.