Het enfant terrible van het koningshuis, Prins Laurent, is 60 geworden en moet nog steeds tegen zijn rebelse imago vechten al lijkt hij wel wat rustiger geworden. “Rustiger? Ik ben altijd dezelfde persoon geweest, maar het zicht van anderen op mij is veranderd. Ze hebben me altijd in een hokje willen plaatsen.”

 De prins heeft door de jaren heen ook verschillende bijnamen gehad. Prins plankgas is er een van omwille van zijn passie voor wagens en vele verkeersboetes. Zelf heeft hij het gevoel dat hij zich nog steeds moet blijven verdedigen. “Ze proberen me belachelijk te maken. De ene stelt zich voor dat ik te paard rijd met een cape en een zwaard, de andere reduceert mijn persoonlijkheid tot liefhebber van vrouwen en mooie auto’s. Sommige politici vinden me dan weer een lastigaard.” Dat vertelt de prins aan ‘Story’.  

Met de politiek in ons land heeft hij trouwens al langer een haat liefde verhouding en voelt zich vooral tegengewerkt worden. “Sommige politici zeiden me letterlijk: ‘Als wij u steunen, krijgen we problemen met onze kiezers, journalisten en andere politieke partijen. De politici vluchten liever weg. Vroeger kon ik ze nog inhalen, nu lopen ze sneller dan ik. Want ik word ouder en zij worden jonger”, besluit de prins nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.