Koningin Maxima laat zich al meer dan 23 jaar kleden door Edouard Vermeulen van het modehuis Natan en houden er een hechte band op na. Ze komt ook graag naar Brussel waar Natan gevestigd is en heeft zelfs een bijzondere band met de stad.

Voor ze toetrad tot het koningshuis in Nederland woonde en werkte ze een jaar in Brussel. Ze kent de stad dan ook goed en hier kan ze door de straten wandelen zonder even Koningin van Nederland te zijn maar de anonieme Maxima Zorreguieta van vroeger.  Het enige minpunt? De afstand. “Wekelijkse bezoekjes zitten er niet in, dus koopt de koningin elk half jaar in een keer 10 à 12 stuks” vertelt Vermeulen aan ‘Het Laatste Nieuws’. 

Maxima combineert Natan natuurlijk ook met andere merken en kiest af en toe voor Oscar de la Renta. Maar het Belgische modemerk Natan vertegenwoordigt wel 60 procent van haar garderode. Nederlandse ontwerpers begrijpen haar keuze voor Natan maar zouden haar toch graag meer in Dutch Design zien. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.