Anderhalf jaar geleden opende Sergio Herman zijn nieuwe restaurant Blueness in het vroegere Verso Café in de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen. Het Nederlandse Frame Magazine verkoos het tot ‘Restaurant van het Jaar’ en deze keer niet voor het eten, wel voor het design van de zaak.

Sergie Herman werkt voor Blueness samen met de Antwerpse modefamilie Dheedene. De zaak gaat er prat op een huiselijke sfeer te creeëren. Het 17de eeuwse renaissancegebouw met hoge plafonds straalt op zich al grandeur uit maar kroonluchters met kaarsen in plaats van lampjes maken het helemaal compleet. “We lopen op wolkjes sinds we het nieuws kregen”, vertelt Jacco La Gasse, de rechterhand van Herman aan ‘Gazet Van Antwerpen. 

Toch wel geen onbelangrijke prijs gezien het magazine wordt verkocht in 77 landen. Zo wordt Blueness meteen een must see voor buitenlandse toeristen. En wat het eten betreft, Blueness krijgt een 14 op 20 in de restaurantgids Gault&Millau. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.