Sven Ornelis en Anke Buckinx zijn ondertussen al zeven jaar het onafscheidelijke Joe-duo bij uitstek. De reden van hun succes zoeken de presentatoren bij het feit dat ze zo verschillend zijn.

“Ik heb jarenlang met Kürt Rogiers de ochtendshow gedaan bij Q en dat was ook supertof. Maar we waren twee mannen van dezelfde leeftijd met hetzelfde denkpatroon”, gaat Sven van start in Story. “Omdat Anke en ik allebei heel anders zijn, kunnen de mensen makkelijker allemaal bij ons aansluiten. Anke is van de gefrituurde hap, ik hou van culinaire hoogstandjes. Ik ben gelukkig zonder kinderen waardoor ik mijn zin kan doen, terwijl bij Anke alles rond het gezin draait.”

Volgens Anke ligt zorgt dit onderlinge verschil ervoor dat mensen zich altijd in zekere maten in één van de twee presentatoren kan herkennen.

“Je zou misschien denken dat er zo meer conflicten zijn, maar dat is niet zo”, besluit Sven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.