In hun nieuwe programma “Geld Gezocht”, gaan Kristel Verbeke en Kamal Kharmach op pad om Vlamingen die het financieel moeilijk hebben te begeleiden. Volgens het duo is dit een concept dat broodnodig is, zeker met de stijgende prijzen de dag van vandaag.

Heel vaak kunnen de problemen zelfs opgelost worden door erg kleine aanpassingen, zoals bijvoorbeeld een budgetplan te maken, zo staat in Primo te lezen.

Toch begrijpt Kamal dat het toepassen van besparingsmethodes vaak gemakkelijker gezegd is dan gedaan. “Besparen is net als diëten: iedereen weet hoe het moet, maar het daadwerkelijk doen is vaak heel moeilijk. Hoe minder calorieën je eet, hoe meer je afvalt. En hoe minder je uitgeeft, hoe meer je bespaart. Iedereen weet bijvoorbeeld dat het zelden een goed idee is om met honger naar de winkel te gaan. Maar het verschil tussen weten en doen is vaak groot.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.