Blind Getrouwd-deelnemer Emile Vandekerckhove steekt het niet onder stoelen of banken dat zijn grootvader zijn held was. In Dag Allemaal vertelt hij geëmotioneerd over zijn grote voorbeeld.

“Ik woonde bij hem van mijn 18de tot mijn 21ste. Hij is in 2018 overleden”, gaat Emile van start. “Dat was een zalige mens. Mijn opa ging graag op reis. Hij was niet meer goed ter been, maar mentaal was hij nog supergoed. We zijn samen op cruise geweest op de Rijn in Duitsland, we gingen samen naar de Ardennen. Ook al scheelden we zeventig jaar, we kwamen supergoed overeen.”

Het overlijden van zijn grootvader had dan ook een erg grote impact op de kersverse bruidegom, toch kan hij met de glimlach terugblikken op de mooie momenten en zelfs zijn dood. “Mijn opa was 94, hij is gestorven met een Duvel in zijn hand, mijn nonkel had hem die net gegeven toen hij plots een hartaanval kreeg. Op zich is het de mooiste dood die hij zich had kunnen wensen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.