Conner Rousseau maakte er tijdens de verkiezingscampagne al een strijdthema van: een gratis warme maaltijd voor elk kind op school. Maar haalde hij die slag thuis tijdens de onderhandelingen?

Tijdens de onderhandelingen werd het harde veto al snel bijgesteld en genuanceerd maar in een eerste reactie in Terzake op Canvas benadrukt Conner Rousseau dat de nieuwe Vlaamse regering ‘een significant bedrag voorziet in de strijd tegen de lege brooddozen op school’. Maar komen die gratis maaltijden er nu?

“Gezonde maaltijden op school staat er wel degelijk in”, benadrukte Rousseau in Terzake. Scholen die dat willen kunnen beroep doen op Vlaamse cofinanciering, legt de partijvoorzitter van Vooruit uit. Eén ding is duidelijk…

Kinderen met lege brooddozen moeten ‘keihard geholpen worden’, blijft Conner Rousseau op hameren. Concreet ziet het plan er als volgt uit…

De nieuwe Vlaamse regering voorziet daarom een ‘belangrijk bedrag’ voor die strijd. “Dat daarvoor wordt samengewerkt met de lokale besturen en scholen is volgens Rousseau logisch”, lezen we in Het Laatste Nieuws een standpunt van Conner Rousseau.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.