Tom Van Grieken is met een opvallend voorstel op Bart De Wever afgestapt. De partijvoorzitter van Vlaams Belang reikt de formateur de hand in een bijzonder complex dossier…

Bart De Wever moet in zijn functie als formateur van de federale Arizona-regering ook het moeilijke energiedossier behandelen. Komen er in ons land nieuwe kerncentrales? Tom Van Grieken komt met een opvallend voorstel op zijn sociale media…

“Als het is om nieuwe kerncentrales te bouwen, de provincies af te schaffen, het aantal parlementsleden te verminderen en eindelijk een streng asiel- en migratiebeleid te voeren, kan er gerekend worden op Vlaams Belang”, reikt Tom Van Grieken Bart De Wever de hand om aan de nodige meerderheid te raken. 

Al lijkt het weinig waarschijnlijk dat Bart De Wever op dat voorstel zal ingaan. Het is bijzonder ongebruikelijk om een wisselmeerderheid aan te gaan in een coalitie. Zeker als er momenteel nog niet eens een akkoord is rond de Arizona-regering.

Maar zo heeft Tom Van Grieken toch maar weer eens getoond dat hij ‘van goede wil is’ en ‘bereid om deals te sluiten’.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.