Bart De Wever heeft in zijn eerste grote tv-interview sinds de verkiezingen van 9 juni al meteen één Vlaamse politicus geviseerd. Over wie gaat het hier?

Bij VTM NIEUWS haalde Bart De Wever fors uit naar Sammy Mahdi die voor het oog van de televisiecamera’s de Vlaamse regeringsonderhandelingen torpedeerde. Daarmee zorgde hij niet alleen voor een impasse, maar ook voor heel wat ergernis bij zijn collega’s. En kiezers?

“Ik kan dat alleen maar betreuren. Ik denk ook dat het heel slecht overkomt bij de mensen”, vertelt Bart De Wever bij VTM NIEUWS over het bewuste voorval. De mensen verwachten slechts één ding van politici…

“Ze verwachten dat wij regeringen maken en niet dat we propaganda voeren aan de poort”, benadrukt Bart De Wever. Hoe reageerde De Wever toen hij de harde uitspraken van Sammy Mahdi op tv hoorde?

“Dat zal ik u besparen. Ik ga niet zeggen wat ik toen dacht, want dat zal de onderhandelingen niet vooruit helpen”, benadrukt Bart De Wever in de studio’s van VTM NIEUWS.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.