“Verhuizen was de zotste beslissing ooit, maar misschien wel de beste van mijn leven”, duidelijker kan Ella-June Henrard in Het Nieuwsblad niet zijn over haar keuze om naar Portugal te trekken. 

Ze leeft er tussen vele expats, lotgenoten die hun geboorteland voor lange tijd achterlaten en dat schept een band. “Eigenlijk gaat die band ook verder dan vriendschap, het voelt aan als familie”, merkt de actrice op. 

Ella-June leeft er met de natuur. Surfen, wandelen met de hond en aandacht voor haar eigen bedrijfje in ceremoniële cacao. Enkel voor het acteren steekt ze opnieuw de thuisgrens over. Of toch niet?

In Amsterdam volgde ze een doula-opleiding, een studie voor de mentale en emotionele steun en begeleiding bij een bevalling. 

Ella-June Henrard zegt in Het Nieuwsblad al lang een bijzondere fascinatie te hebben voor de magie van het vrouwenlijf, en zeker voor de zwangere vrouw en de bevalling. En ze doet een opmerkelijke vaststelling: “Veel vrouwen worden op voorhand bang gemaakt. Daardoor ga je als vrouw minder in je eigen krachten geloven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.