Actrice Ella-June Henrard liet Portugal even achter zich voor onder andere een interview met Het Nieuwsblad. In de serie ‘Exen’ kruipt ze in de huid van Ruth. Een prille mama die op het randje van oververmoeidheid balanceert. 

“Dat was een superfijne rol om te spelen”, aldus Ella-June. “Enerzijds is er de verhaallijn van dat losbandiger verleden, anderzijds die van het prille moederschap.”

Ze kreeg voor de rol een complete make-over, tot bruine kleurlenzen toe. “Donkere ogen zorgen voor een heel andere look. Ook zetten ze mijn wallen nog feller aan”, lacht de actrice. 

Met haar rol wil Ella-June Henrard meewerken om een realistischer beeld van het vrouw zijn op het scherm te krijgen. 

“Als ik op tv zie dat een vrouw wakker wordt met een intacte laag make-up, dan vraag ik me af wie dat bepaald heeft”, klinkt Ella-June bevlogen in Het Nieuwsblad. “Dat is niet geloofwaardig en dat irriteert me.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.