Ook de altijd goedlachse Zuhal Demir kende haar tegenslagen. Een bijzonder pijnlijk moment was toen haar moeder in 2008 een hersenstaminfarct kreeg. Alles moest ze opnieuw leren. Het deed Zuhal, die toen in Antwerpen woonde, veel pijn haar niet te kunnen helpen. “Ik voelde me zo schuldig dat ik terug naar Genk ben verhuisd”, verhaalt ze in Dag Allemaal.

Na haar echtscheiding werd Zuhal opnieuw verliefd en kon ze haar kinderwens waarmaken. Haar mama, die toen nog herstellend was, was enorm blij met het nieuws. 

Op 8 december 2017 werd Rozanne geboren. “Een dwarsliggertje, zoals ik”, lacht de minister. Maar tegelijk wordt ze triest als ze vertelt dat haar mama zes weken na de geboorte is gestorven. 

“Ik was verdoofd, kon niet rouwen om haar of blij zijn met mijn kind. Ik weende om het minste, zelfs borstvoeding geven lukte niet meer.” En dus stortte ze zich op het werk, de emoties bleven in de kast. In de Wetstraat zag niemand wat er scheelde.

Veel later, in 2021, volgde de crash. Niets lukte nog en voor het minste werd ze boos. “Ik besefte dat ik hulp nodig had en ben naar de psychiater gestapt”, kijkt ze in Dag Allemaal emotioneel terug op die tijd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.