Er wordt nogal snel richting Georges-Louis Bouchez gewezen voor de falende regeringsonderhandelingen. Maar is er misschien ook nog iets anders aan de hand?

Georges-Louis Bouchez zelf verrastte vriend en vijand door kort na zijn uitbarsting die finaal de Arizona-onderhandelingen deed stokken bij VTM NIEUWS te verkondigen dat er ‘nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober een federale Arizona-regering’ moet zijn. Bouchez wijst een andere schuldige aan…

Zo meent de MR-voorzitter dat Vooruit van Conner Rousseau de verkiezingsuitslag moet respecteren: “Die partij denkt alles te kunnen krijgen: zo werkt het niet”, sneert Bouchez richting aartsvijand Conner Rousseau. Wil Bouchez Vooruit dan niet inruilen voor Open VLD?

“Het is niet het moment om een politieke loterij te organiseren. Natuurlijk zou ik liever met een rechtse ploeg aan de slag zijn gegaan, maar daarvoor komen we zetels te kort. Laat ons nu voortdoen met de huidige stabiele samenstelling”, aldus Bouchez. Is er dan een persoonlijke vete tussen Bouchez en Rousseau?

“Ik heb een professionele relatie met Rousseau, die volstaat om samen een regering te vormen”, klinkt het kort bij Bouchez. “Wat me stoort, is dat Vooruit aan tafel komt en denkt zomaar alles gedaan te kunnen krijgen. Zo werkt het niet.” Want dan wil Bouchez toch fijntjes één iets opmerken…

“Je moet serieus blijven: er zijn partijen die 30 procent hebben behaald (de MR van Bouchez klokte federaal op 28% af; red.) en partijen die half zo goed hebben gescoord (Vooruit behaalde 13%; red.). De verschillen in de verkiezingsresultaten moeten zichtbaar zijn in het regeerakkoord”, laat Georges-Louis Bouchez bij VTM NIEUWS geen twijfel bestaan over de toegevingen aan Vooruit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.