Jan Mulder is 78, voor hem slechts een getal. “Mijn vader was 49 toen hij stierf”, mijmert Jan in Nina, bijlage Het Laatste Nieuws. “Ik ben 30 jaar ouder, maar ik heb het gevoel dat ik vandaag jonger ben dan hij toen. 

Mocht hij het overdoen, verhuisde hij niet halsoverkop van Brussel naar Ajax, toen hij door een ruzie met de trainer, Anderlecht wisselde voor Ajax. “Ik betrok Johanna totaal niet in die beslissing”, geeft Jan toe. 

Jan beweert niet bang te zijn voor de dood. Toch is hij tegelijk bijzonder gehecht aan het leven. “Als een soort boeddha koester ik mijn lichaam. Ik geniet ervan dat het goed werkt.”

Boven alles is Jan het meest trots op zijn twee zonen, Youri en Geret, beiden vijftigers. “Hun leeftijd zeggen is nog erger dan mijn eigen leeftijd”, grapt hij. 

Zo lacht hij wel eens tegen zijn oudste kleinzoon om nog niet aan kinderen te beginnen. Dan wordt Jan Mulder immers overgrootvader. “Dan kan ik echt niet meer bij de meisjes aankloppen”, schatert hij het uit in Nina, bijlage Het Laatste Nieuws. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.