Koen Geens was in de centrumrechtse regering-Michel nog vicepremier en minister van Justitie, maar het CD&V-kopstuk besloot niet in de Vivaldi-regering te stappen. Nochtans had hij een bijzonder voorstel gekregen…

Bijna was niet Alexander De Croo premier geworden van Vivaldi, maar wel Koen Geens. Dat bevestigt Geens nu in een gesprek met De Standaard. Maar waarom weigerde Geens het premierschap?

Het klopt dat de PS en MRop een bepaald moment wilden dat ik Vivaldi zou leiden, bevestigt Koen Geens in De Standaard. “Ik heb dat niet gedaan.” Waarom besloot Geens die unieke functie te weigeren?

“Ik wist dat het ten koste zou gaan van mijn verhouding met mijn partij, zoals het uiteindelijk De Croo met Open Vld is vergaan”, verduidelijkt Koen Geens zijn keuze om de positie van premier niet te aanvaarden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.