Het genderdebat domineerde de laatste week van de verkiezingscampagne en vooral Tom Van Grieken van Vlaams Belang deed daarbij enkele controversiële uitspraken. En dan komt Petra De Sutter met een opvallende reactie…

Humo polst bij de politica of de gemiddelde Vlaming meer begrip heeft gekregen voor genderidentiteit na de vele debatten. Maar Petra De Sutter zelf komt met een verrassende uitspraak…

“Tijdens mijn huisbezoeken heeft niemand mij daarover aangesproken”, benadrukt Petra De Sutter in gesprek met Humo. “Het ging over klimaat, koopkracht, zorg, openbaar vervoer.” Sprak niemand haar dan aan over de hevige debatten in ‘Het conclaaf’?

“Over ‘Het conclaaf’ hoorde ik vaak: ‘Goed gedaan, tussen al die ruziemakers’”, voegt Petra De Sutter eraan toe. Denkt de politica van Groen dan niet dat het genderthema Vlaams Belang parten heeft gespeeld bij hun ‘overwinningsnederlaag’ van de afgelopen verkiezingen?

“Wellicht zijn daardoor zwevende kiezers van Vlaams Belang naar de N-VA gegaan. De Wever mag mij weleens een doos pralines geven”, voegt Petra De Sutter er met een kwinkslag aan toe in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.