Telenet heeft woensdag bekendgemaakt dat het volledig in Amerikaanse handen komt. Wat blijft er nog over van het ooit volledig Vlaamse bedrijf? Weinig dus. De laatste aandelen zullen binnen een paar weken overgenomen worden door Liberty Global, het Amerikaanse bedrijf had eerder al een meerderheid van de aandelen in handen en zal het bedrijf op 13 oktober ’s avonds van de beurs halen.

Het was al langer een droom van Liberty Global om Telenet volledig in handen te krijgen. Meermaals werd er geprobeerd om aandelen over te nemen, de afgelopen maanden konden aandeelhouders ingaan op een overnamebod en daar gingen – weliswaar in twee golven – heel wat aandeelhouders op in.

Ondertussen heeft Liberty Global 96,26% van de aandelen in handen en dat is voldoende om Telenet van de beurs te houden. Dat zal op 13 oktober bij de sluiting van de beurs gebeuren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.