In Het Nieuwsblad vertelt Tom Waes over het nieuwe seizoen van Kamp Waes. Wanneer de reporter vraagt of de presentator zich kon inhouden om niet mee te doen, geeft Tom aan dat hij het echt verschrikkelijk vond dat hij aan de zijlijn moest blijven staan.

“Het was vorige keer al zo. En dit jaar nog meer, want de marine doet mee. “Ik ben duiker geweest, het water is mijn biotoop”, gaat Tom van start. “Maar Fly zegt: ‘Tom, jij hebt de Marathon des Sables gedaan, en El Capitan, jij hebt niets meer te bewijzen. De Special Forces-mindset heb je sowieso. Jij hebt hier een andere rol te spelen.”

Die rol is trouwens nét iets anders in vergelijking met het eerste seizoen van Kamp Waes, zo blijkt. “In de eerste reeks was ik meer toeschouwer. Fly en zijn mannen verdwenen in een kamertje en beslisten wie afviel. Nu vroegen ze of ik meekwam. De Fly en ik, wij hebben elkaar graag. Er is een mooie…. vriendschap is misschien een te groot woord, maar er is een zeer groot wederzijds respect.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.