In Het Laatste Nieuws vertelt Rik Verheye over zijn vriendin Manon. Net zoals Rik is Manon ook afkomstig uit West-Vlaanderen, een enorm pluspunt volgens de acteur.

“Dit kan heel gek klinken, maar ergens wist ik altijd al dat ik ooit met een West-Vlaamse zou eindigen”, gaat Rik van start in Het Laatste Nieuws. “Dat komt ook een beetje door Matteo Simoni, mijn beste vriend. Hij is samen met zijn jeugdvriendin Loredana. Hij komt uit Hasselt en zij uit Houthalen. Hij zei altijd dat een relatie met iemand uit dezelfde provincie of dezelfde cultuur toch wel veel scheelt. Omdat je dan iets deelt.”

Volgens Rik voelt zijn relatie met Manon aan als thuiskomen, omdat ze beide van de zee zijn, iets wat volgens de acteur voor een verbinding zorgt. “We spreken dezelfde taal, maar hebben ook dezelfde humor. Dat is niet iets waar je bewust naar op zoek gaat, maar het maakt de dingen wel makkelijker. Omdat je grapjes kan maken in je eigen dialect. Want, geloof me, West-Vlaamse humor verschilt wel degelijk van Antwerpse of pakweg Mechelse. En Manon is ook echt de grappigste vrouw die ik ooit ontmoette. We lachen vaak thuis.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.