De wereld van Kim Kay stortte helemaal in toen ze in 2005 te horen kreeg dat er een tumor in haar baarmoederhals werd gevonden. Het begin van een zware lijdensweg, zo staat in Het Laatste Nieuws te lezen.

“Er zijn allerlei complicaties opgetreden”, gaat de zangeres van start. “M’n baarmoeder moest eruit, daarna m’n eierstokken, een stuk van m’n blaas, een deel van m’n dikke darm, m’n volledige dikke darm. In totaal heb ik dertien operaties ondergaan. Maandenlang lag ik in het ziekenhuis. Daarbovenop liep ik drie keer sepsis op. Meermaals ben ik door het oog van de naald gekropen. Al die tijd ging ik ervan uit dat ik eerder zou sterven dan mama.”

Door al deze zware ingrepen raakte Kim verslaafd aan de pijnmedicatie, waarna ze een zware afkickperiode kende.

Tot op de dag van vandaag wordt Kim geteisterd door haar gezondheid, want de zangeres lijdt ook aan osteoporose waardoor ze al zeven jaar aan haar bed gekluisterd ligt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.