Elodie Gabias heetf best al wat fratsen uitgehaald op haar online platform. Sommige gingen zelfs al de wereld rond. “In India waren ze er helemaal wild van.”

Elodie Gabias staat erom bekend haar eigen lichaam mee in de strijd te gooien op haar filmpjes. “Ik begrijp dat mensen me het body positivity-label opplakken: mijn humor is heel lichamelijk. Maar ik voel me wat misplaatst als boegbeeld. Mijn hoofddoel is niet om mensen ervan te overtuigen dat hun lichaam oké is, of om plastische chirurgie af te raden. Mijn boodschap is veeleer: boeie!”, zegt ze in ‘Humo’. Het filmpje waarin ze achter haar laptop gaat zitten en haar bh-loze boezem op de tafel laat ploffen is er eentje dat ze niet snel zal vergeten.

“Dat filmpje is de wereld rondgegaan, niet normaal! Opeens zat ik aan 28 miljoen views. Iedereen begon parodieën te maken. Terwijl ik niks speciaals toonde: ik doe dat écht, als ik geen beha aan heb. Ik heb zware borsten en anders gaat het meteen zweten eronder.”, biecht Elodie Gabias nog op.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.