Op social media durft Elodie Gabias best wel eens ver gaan en schrikt ze niet om haar lichaam in de kijker te zetten. Al lijdt dat soms wel tot vreemde reacties.

“Omdat ik me op Instagram van m’n lelijkste kant toon, schrikken mensen als ze me in het echt zien. Ik hoor vaak: ‘Amai, jij bent mooier dan ik dacht.’ Of: ‘Je bent precies vermagerd.’ Dat is niet zo, maar ze dénken dat, omdat ik mijn vetrollen zo accentueer op Instagram.”, vertelt ze in ‘Humo’. En net mensen die geen onderscheid kunnen maken tussen fictie en realiteit, moet zij ook soms uitleggen dat niet alles op sociale media echt is. “Sommigen vinden het moeilijk om een onderscheid te maken tussen de echte Elodie en Elo-van-op-Instagram. Ze denken écht dat ik op restaurant zit met mijn hangborsten op tafel, vetrollen zichtbaar en vinger in de neus.”, klinkt het. En daar probeert ze toch op te letten.

Na haar deelname aan ‘De Verraders’ en passages in ‘De Tafel van Gert’ voelt ze toch ook de druk van televisie en de reacties erop. “Tegenwoordig probeer ik wat vaker iets gewoons te posten – een fragment van mij en Bart Appeltans uit ‘De verraders’, of zo. Het hoeven niet altijd posts met poep en borsten te zijn.”, laat Elodie Gabias nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.