Bij het eindejaarpogramma ‘Vrede op Aarde’ mag Sven de Leijer weer rekenen op tal van bekende gasten. Al is er weer één iemand bij die nooit mag ontbreken voor Sven. “De dag dat hij er geen zin meer in heeft, stopt het programma: hij is onvervangbaar.”

Sven heeft het over Jan Peumans met wie hij een bijzondere vriendschap heeft uitgebouwd. “Toen ik hem interviewde als chef politiek van ‘De ideale wereld’, klikte het meteen tussen ons. Dezelfde avond heeft hij weliswaar de security op mij afgestuurd, omdat ik me zonder perskaart had binnengepraat op een receptie in het parlement, maar dat zijn details.”, vertelt Sven aan ‘Humo’. Inmiddels mag hij al voor de zevende keer aantreden voor het programma. Toch heeft Sven zijn uiterste best moeten doen. “We hebben veel respect voor elkaar en vertrouwen elkaar blindelings, maar ik heb destijds wel veel gebeld en hard moeten aandringen.”

Al was het in het begin niet zeker of het kon voor Jan Peumans want eigenlijk mocht hij het niet. “Toen we eens iets gingen eten, zei hij: ‘Ik mag niet van de N-VA, dus ik doe het!’ Nu kan ik me geen ‘Vrede op aarde’ zonder Jan Peumans meer voorstellen.”, besluit Sven de Leijer nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.