In 2017 sloeg het noodlot keihard toe in het leven van acteur Stefaan Degand. Zijn 31-jarige echtgenote Julie overleed onverwachts aan de gevolgen van een hersenvliesontsteking. Met haar stierf ook hun tweede, ongeboren dochtertje Bo, van wie Julie op dat moment zes maanden zwanger was. Stefaan bleef achter, samen met hun, toen, tweejarige dochtertje Mila.

De acteur heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij door een zware periode ging na de dood van zijn vrouw. Gelukkig vond hij inmiddels opnieuw liefdesgeluk, bij een collega-actrice: Elien Hanselaer, met wie hij in 2020 in een toneelstuk speelde. Liefdesgeluk waaraan hij in alle luwte bouwde.

Naar aanleiding van de docureeks ‘Maestro Degand’ op VRT Canvas, waarin Stefaan gevolgd wordt tijdens de repetities voor het dirigeren van de vierde symfonie van de Duitse componist Johannes Brahms, zijn grote droom, besloot Elien om voor het eerst in de openbaarheid te treden als ‘de vriendin van’: “Ik heb lang getwijfeld, omdat ik het wel fijn vond om onze relatie privé te houden”, vertelt ze hierover in Humo. “Niet dat het niet echt een ‘geheim’ moest zijn, hoor. Ik was gewoon niet erg geneigd om onze relatie aan de grote klok te hangen. Maar ‘Maestro Degand’ volgde Stefaan ook tijdens zijn dagelijkse leven, en daarvan maken Mila en ik deel uit. Zonder ons was het verhaal niet compleet”, aldus Elien.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.