De passie voor antiek ontstond bij ‘Stukken van Mensen’-expert Paul De Grande al op zijn vijftiende, in het restaurant waar hij toen weekendwerk deed en dat vol stond met antiek. Hij wou dan ook graag antiquair worden, alleen vonden zijn ouders dat geen echt beroep.

“Maar op mijn zeventiende ben ik toch beginnen dealen”, vertelt hij in een interview met Primo. “Met mijn brommertje reed ik naar verschillende ijzermarchands. De koperen potten en ketels die ik er kocht, verkocht ik met winst door aan antiquairs in Brugge en omstreken. Wat later had ik mijn eerste winkeltje in Adegem. Terwijl mijn ouders van niks wisten.”

Paul spijbelde dus stiekem van school om antiek te kunnen verhandelen. Een geheim dat hij volhield tot het einde van dat schooljaar. “Want toen het einde van het schooljaar eraan kwam en mijn ouders een rapport verwachtten, had ik er geen. In mijn winkeltje werden er immers geen rapporten uitgedeeld”, lacht Paul. “Zo is mijn geheim uitgekomen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.