Sven De Ridder staat op de vooravond van zijn vijftigste verjaardag. Op dit moment voelt hij zich gelukkiger dan ooit maar hij heeft andere tijden gekend. “Ik dacht dat 30 worden een mijlpaal zou betekenen, maar dat was een dikke tegenvaller.”

Rond zijn dertigste zijn zijn ouders gescheiden en dat heeft een diepe indruk nagelaten. “Je denkt: je bent 30 en dat doet je niets, want je leidt je eigen leven. En aanvankelijk was dat ook zo.”, vertelt hij aan ‘De Morgen’. Hij kon echter niet voorspellen dat hij er later alsnog moeilijkheden zou door ervaren. “Maar een paar maanden later kwam de terugslag, omdat er toch een fundament leek weggeslagen. Een fundament van een fantastische jeugd met ongelooflijk toffe ouders.”, gaat hij verder.

“Ik had wel gevoeld dat er iets scheelde, maar nooit gedacht dat het ooit zover zou komen, dat er effectief een keuze gemaakt zou worden door de een of door beiden.” Als hij nu op die fase terugkijkt heeft hij er nog steeds spijt van. “Achteraf bekeken denk ik dat ik er anders mee had moeten omgaan, vooral tegenover mijn moeder dan. Omdat het haar beslissing niet was.”, gaat hij verder.

Op het moment van de scheiding was hij vooral op zoek naar zichzelf en kon er dan ook niet zijn voor zijn mama. “In haar laatste jaren heb ik mij wel verontschuldigd, omdat ik destijds niet doorhad hoeveel pijn die scheiding haar deed.”, besluit Sven De Ridder nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.