Actrice Jits Van Belle zullen de meesten zich nog herinneren als Robyn uit ‘Familie’. In ‘De Buurtpolitie’ speelt ze echter dan weer de rol van dispatcher Becky Bosmans.

“Mijn personage in ‘De Buurtpolitie’ heeft het hart op de tong, maar zodra de telefoon rinkelt, is Becky één blok concentratie om de noodoproepen te managen.”, vertelt Jits aan ‘Primo’. Het is in elk geval een rol die mijlenver van haar ligt. “ Ik zou in geen 100 jaar een echte flik zou kunnen zijn. Dat zeg ik met het grootste respect voor de agenten die hun job goed doen.”, gaat ze verder.

De opnames voor ‘De Buurtpolitie’ verlopen aan een heel hoog tempo en Jits moet dan nog eens werken met een specifiek jargon. “CCTV-beelden, het NAVO-spellingsalfabet. Niet altijd evident.”, gaat ze verder. Ze moest dan ook een halve dag opleiding volgen bij de echte politie. Ze mocht er ook het walkieverkeer beluisteren. “Dat was zo interessant dat we zelfs enkele ideeën opgedaan hebben voor toekomstige verhaallijnen.”, klinkt het nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.