Jean-Marie Pfaff heeft doorheen zijn carrière een indrukwekkend palmares opgebouwd. Zelf heeft hij drie dochters die niet in zijn voetsporen gingen treden maar misschien wel onder de kleinkinderen. Al is het voor hen wel niet makkelijk.

Jean-Marie kan terugblikken op en goedgevulde carrière met onder andere De Gouden Schoen winnen, drie titels met Bayern, finale op het EK, uitgeroepen tot beste keeper te wereld én natuurlijk het historische WK in Mexico in 1986. Niemand van dochters wilde de voetbalschoenen aanbinden. Maar onder zijn kleinkinderen zit mogelijk wel talent verstopt. Bruce, de zoon van zijn jongste dochter Lyndsey lijkt stilaan in zijn voetsporen te stappen. Al heeft de jongen het niet makkelijk. Zo kreeg hij al eens een opmerking van een supporter nadat hij een doelpunt binnenkreeg. “Zeg, je moet niet denken dat je zoals je opa bent hoor, je moet nog veel leren!”, vertelt Jean-Marie aan ‘Primo’.

De supporter zal het zich zeker nog herinneren want dat laat Jean-Marie Pfaff niet zeggen tegen zijn kleinzoon. “Ik ben die persoon gaan aanspreken toen ik dat hoorde. ‘Schaam je je niet?’ vroeg ik. ‘Een kind heeft ondersteuning nodig, geen kritiek.’ Het is toch waar, hé?”, laat hij nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.