Al sinds 1996 gaan de opnames van de populairste soap van Vlaanderen door in de tv-studio Manhattan in Leuven. Alleen is het gebouw door en door versleten en zit er niet meteen een verhuis aan te komen. Maar het blijkt werken in erbarmelijke omstandigheden.

“Als het regent in Leuven, druppelt het in de Manhattan-studio’s. Dan zie je overal emmers staan: in de opnamestudio’s, burelen en loges. Zelfs in de elektriciteitskamer is er soms waterschade, wat uiteraard erg gevaarlijk is.”, laat een crewlid weten aan ‘Humo’. “In het verleden zijn computers kapotgegaan, en ook de kostuums raken dikwijls beschadigd. Omdat er zoveel vocht binnensijpelt, hebben we veel last van schimmel.”, gaat hij verder. De schimmel is trouwens niet alleen te merken op de set maar ook kostuums en pruiken zijn er al door beschadigd geraakt. Alleen is het heel moeilijk om grote herstellingen door te voeren omdat er dagelijks opnames plaatsvinden. Door de slechte staat van het gebouw durven de opnames soms wel eens in het gedrang komen.

“Omdat de isolatie van onze studio’s zo slecht is, kunnen we niet opnemen als er veel omgevingslawaai is, bijvoorbeeld als er een helikopter overvliegt of als er regen op het dak valt.”, gaat het crewlid verder. Opnames worden dan ook meer en meer onderbroken. Ook de CEO van het ‘Het Thuishuis’, dat is het productiehuis van de reeks, erkent het probleem. “We hebben een studio nodig die is aangepast aan de noden van ‘Thuis. “Er zit te veel sleet op dit gebouw om hier een duurzame toekomst te kunnen uitbouwen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.