Als kind is William Boeva maar liefst 24 keer geopereerd en dat allemaal om hem langer te maken. En het waren dan ook nog eens extreem pijnlijke ingrepen.

“Dokters zaagden mijn botten middendoor, rekten mijn benen wat uit, lieten die botten herstellen, en herbegonnen dat proces. Keer na keer.”, vertelt hij aan ‘Dag Allemaal’. Uiteindelijk hadden de ingrepen wel nu want William zijn benen werden zo 20 en zijn armen 10 centimeter langer. Uiteindelijk is hij hier die artsen dankbaar voor al zijn er ook andere die ook tegen zijn ouders erge dingen hebben gezegd. “Laat hem schoenmaker worden, dan zetten ze hem op zo’n trapje, dan zie je dat niet”, getuigt Boeva.

Ook zijn schooltijd was allesbehalve makkelijk. Hij moest zelf een IQ-test afleggen voor hij naar het middelbaar mocht. En ook mentaal kreeg hij zware klappen te verwerken. Hij sukkelde in een depressie waardoor hij een halfjaar niet naar school kon. “Keihard was dat. Niet één klasgenoot kwam me bezoeken. Voor mij was dat een zwarte periode.”, laat hij nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.