Komieken zal je meestal niet snel horen klagen, tot het te laat is. Dat geldt ook voor Gunter Lamoot. ‘Ik flirtte met de achterneefjes van depressie.”

Daarmee komt hij mee in het rijtje te staan van de vele komieken die al hebben aangegeven dat het licht ook ben hen al eens uitgaat. Veel komieken kampen nu eenmaal met angsten en een laag zelfbeeld lezen we in ‘Dag Allemaal’. Grappen maken is een mechanisme om hun leed te verbergen en bevestiging van anderen te krijgen lezen we nog.

Gunter zelf is heel perfectionistisch ingesteld en dat geldt dikwijls moeilijk te rijmen met optreden voor een publiek. “Je kan de reactie van ’t publiek nooit inschatten. Voor een perfectionist is dat vreselijk. Je kan geen zekerheden opbouwen, dat is frustrerend.”, laat de komiek nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.