Peter Goossens kennen we als de sterrenchef van driesterren zaak Hof van Cleve in Kruishoutem. Een van de beste restaurant van ons land waar je uiteindelijk ook een gepeperde rekening krijgt.

Binnenkort start Peter Goossens aan een nieuwe uitdaging. Hij staat dan in de keuken van brasserie La Rigue in Knokke. Daar gaat hij niet meer voor een ster al zal je in de brasserie toch al snel een flinke duit kwijt zijn. “Op restaurant gaan voor vijftig euro? No way, die tijden zijn voorbij.”, verduidelijkt Goossens aan ‘Het Laatste Nieuws’. “In La Rigue betaal je gemiddeld 120 à 150 euro per man. Dat zijn geen sterrenzaakprijzen maar brasserieprijzen tegenwoordig.”, gaat hij verder. Het komt op eraan de keuze te maken waar je je geld aan wil uitgeven. “Ofwel kies je om in een fantastisch decor te komen zitten en iets meer te betalen, ofwel kies je om op de dijk te zitten op een plastic stoel onder een plastic zeil. Dat is een beslissing die iedereen zelf moet maken.”, klinkt het.

“Mensen moeten anders gaan denken. Het is soms beter dat je iets meer uitgeeft maar lekker eet, dan dat je elke dag een spaghetti gaat eten.”, besluit Peter Goossens nog.

Peter Goossens: “Er zitten bij mij al wisselstukken in.”

Peter Goossens werkt al heel zijn leven lang makkelijk 18 uur per dag en dat laat toch meer en meer zijn sporen na.

Peter Goossens mag dan al bijna zestig zijn, hij denkt nog lang niet aan stoppen. De bekende sterrenchef stond meer dan 30 jaar aan het roer van het drie sterrenrestaurant Hof van Cleve. Binnenkort trekt hij daar de deur achter zich dicht en begint hij aan een nieuwe uitdaging in brasserie La Rigue in Knokke. In ‘Het Laatste Nieuws’ getuigt hij over het loodzwaar ritme. “Ik ga pas slapen rond middernacht na een zware werkdag, maar om zes uur ben ik al op.”

Het spreekt dan ook voor zich dat deze levensstijl een bepaalde tol eist. “Ik heb een heel hoge pijngrens, maar die lange dagen, dat vreet aan je lichaam. Ik heb al een nieuwe knie en een nieuwe heup. Er zitten bij mij al wisselstukken in.”, laat hij nog weten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.