Helmut Lotti heeft zich helemaal heruitgevonden nu hij optreedt als metalzanger. “Het is al mijn derde carrière. Eerst was ik de Vlaamse zanger. Daarna werd ik de klassieke zanger. En nu ben ik dus de metalzanger.”

En toch lag zijn droom als kind niet bij muziek. “Als kind was ik er rotsvast van overtuigd dat ik wielrenner zou worden. Het peloton: daar hoorde ik!”, vertelt hij aan ‘Humo’. Iets dat hem altijd bijgebleven is want ook nu springt hij nog geregeld op de koersfiets. Hij reed zelfs al mee in La Cannibale, een wielertocht waarbij je twee keer de Mont Ventoux en vier andere cols trotseert.

In zijn tienerjaren werd echter duidelijk dat hij niet voldoende talent had om wielrenner te worden. Maar het mislukken van die droom zorgde wel voor een belangrijke les. “Die gefnuikte droom heeft altijd in mijn voordeel gewerkt, want het leidde ertoe dat ik naar waarde wist te schatten wat wél op mijn pad kwam.”, geeft hij nog mee.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.