Het is al van 2007 geleden dat we Niels Destadsbader leerden kennen als Suske in de Suske & Wiske-Musical. Nadien acteerde hij enkel nog in F.C. De Kampioenen. Maar daar komt nu verandering in.

Volgende zomer is hij immers te zien in de nieuwe versie van ’14-18′ als Albert, een rol die tien jaar geleden door Bert Verbeke werd gespeeld. Niels zit echter met een exclusiviteitscontract bij VRT dus was het allesbehalve simpel om toelating te krijgen. “Het was een heel gedoe met de agenda, maar na lang overleg met VRT en Studio 100 hebben we toch een periode gevonden.”, zegt Niels aan ‘Dag Allemaal’.

In de musical speelt hij een soldaat en zal hij er toch wat anders moeten uitzien. “Ik had mezelf eerst niet herkend op de affiche, met die snor.”, gaat hij verder. Je kan natuurlijk een echte snor laten groeien maar dat ligt moeilijk voor Niels. “Ik zal lang moeten sparen voor een echte, want mijn baardgroei is niet zo sterk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.