Alex Agnew heeft op zich al een dominante stem en dat kan al eens voor problemen zorgen. Zeker in discussies omdat hij snel boos wordt en nogal explosief kan zijn. Zijn vrouw wees hem er op dat het niet meer ok is. “Mijn vrouw zegt: ‘Jij staat niet stil bij wat je dan allemaal zegt, want het is uit je systeem en voor jou is het gedaan. Maar ik mag er wel nog wat mee rondlopen.”

Hij besefte dat er een probleem was en ging in therapie rond anger management. “Ik ben vrij gemeen in ruzies. Ik heb de neiging om voor the kill te gaan.”, zegt hij aan ‘Nina’. Zijn gezin begon er ook meer en meer onder te leiden. Niet alleen zijn vrouw maar ook zijn dochter Amy confronteerde hem met zijn gedrag. “Zij zei: ‘Papa, je bent wel veel kwaad’, en dat brak mijn hart.” Dankzij therapie is voor Alex het besef gekomen en beetje bij beetje gaat het beter. 

De agressie is er nog steeds maar hij is er meer bewust van. Zeker omdat hij zelf opgegroeid is met een heel kwade vader wil hij beter doen. En dan is er maar een iemand die meteen tot hem doordringt. “Amy is – zo zegt mijn vrouw – de enige naar wie ik echt luister.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.